Franky, onze Border Collie

We schrijven het jaar 2008 toen we na het overlijden van onze poes naar de plaatselijke dierenbescherming op zoek gingen naar een nieuwe poes.
Dat was oorspronkelijk toch ons idee, tot we ginder tot de vaststelling kwamen dat we eventueel al even graag een hond zouden hebben, al was het maar om zelf meer te bewegen. Mijn voorkeur ging al een hele tijd uit naar een Border Collie, en wil nu het toeval dat er daar ook eentje zat. Al een jaar lang, als we de mensen van de dierenbescherming mogen geloven, en waarom zouden we dat niet doen.
Dit exemplaar was wel zeer wild in zijn hok tegen de muren aan het opspringen zodat we meteen dachten dat deze hond niets voor ons zou zijn, maar eenmaal uit zijn hok bleek hij zeer volgzaam en goed opgevoed te zijn.
Border Collies hebben nu eenmaal beweging nodig en dat hok zal voor hem gewoon te klein geweest zijn en dus ook te weinig bewegingsruimte gehad hebben.
Na enkele wandelingen op het binnenplein van de dierenbescherming besloten we hem in ons gezin op te nemen, we gaven hem meteen ook zijn nieuwe naam, Franky.

De eerste dagen in ons gezin was het een beetje zoeken, zowel voor Franky als voor ons. Aangezien we van zijn voorgeschiedenis niets afweten kunnen we dus ook niet weten wat hij allemaal reeds meegemaakt heeft, dus moeten we soms wel op onze hoede zijn . Soms kan hij heel angstig zijn … waarschijnlijk een gevolg van zijn lange opsluiting of dingen dat hij in het verleden reeds meemaakte.

Ondertussen is Franky nu twee jaar bij ons, zijn leeftijd wordt op zo’n 8 jaar geschat omdat we daar ook geen exacte gegevens van hebben.
Wij doen dagelijks minstens twee grote wandelingen, doorgaans hier in het Vrijbroekpark, waar wij niet zo ver vanaf wonen.
Als we meer tijd hebben, bijvoorbeeld in de weekends, kunnen we de bossen of velden opzoeken.

Eigenlijk wil ik met deze blog mensen aanzetten om even bij de dierenbescherming langs te gaan als ze de aankoop van een dier plannen. Er zitten doorgaans zoveel verschillende dieren op een nieuwe thuis te wachten en de meeste dieren zijn heel dankbaar als ze een nieuwe thuis krijgen.

Advertenties