Nieuwe regels omtrent rood stoplicht

Red lightIk ben deze morgen nog eens de stad in gegaan. Niks bijzonders natuurlijk, maar blijkbaar was het toch weeral iets te lang geleden.

Er was zo te zien wel één en ander veranderd. Tegenwoordig mogen wandelaars, zo te zien, de baan oversteken zelfs als het licht op rood staat. Ik moet dat ergens gemist hebben, ik lees zelden de krant en door het feit dat ik ook de televisie begin te mijden zal ik deze wetsaanpassing niet gehoord of gelezen hebben. Het zal misschien een reglement zijn dat voorrang aan de zwakke weggebruiker moet verbreden. Fietsers moesten in het verleden er ook al voor zorgen dat de auto’s minder snel gingen rijden, weet je nog?
Ik denk dus dat dit een nieuw reglement zal zijn ten voordele van de voetgangers, ik was zowat de enige die voor het rode stoplicht stond te wachten. Zelfs mensen die na mij aan de lichten toekwamen, staken de straat nog vlot over, soms hands-free aan het bellen.
Eerst dacht ik nog dat ik verkeerd was, maar aangezien bijna iedereen overstak kan het niet anders zijn dan dat ik fout was. Ik had iets gemist en moet dringend de kranten napluizen wanneer dat die wettekst gepubliceerd is.

Of was ik misschien nog de enige die juist was? Weten jullie het?

Advertenties