En ik dacht dat een blog vooral niet te lang mocht zijn …

Sinds ik hier enkele blogs hebt aangemaakt is het nogal vanzelfsprekend dat ik regelmatig ook blogs van anderen lees. Of ik probeer dat toch …

Als ik de handleiding over hoe een blog te schrijven doornam kon ik vernemen dat het belangrijk is om regelmatig een tekst te posten. Natuurlijk hebben we allemaal graag dat er af en toe toch iemand onze schrijfsels leest, en dan is zo’n handleiding wel handig. Een mens leert daar wel iets van, en dus tracht ik toch regelmatig iets zinnigs of on-zinnigs te posten, gewoon om een beetje beweging in de zaak te houden ๐Ÿ˜‰

Een ander regeltje dat ik in de handleiding tegenkwam was dat een blog vooral niet te lang mocht zijn. Natuurlijk is dat ook weeral een vrij los gegeven want wat is lang en wat is kort?
Maar het valt mij toch op dat er veel, naar mijn mening dan maar, lange blogs geschreven worden. Waarschijnlijk kan dat ook niet anders want als je veel te vertellen hebt heb je ook veel lettertjes nodig om het uit te schrijven.

Maar hoe zit het nu รฉcht?
Moet een blog nu kort of lang zijn, en/of heeft dat echt belang?
Ik zou het graag weten.

9 gedachtes over “En ik dacht dat een blog vooral niet te lang mocht zijn …

 1. Marion Driessen november 10, 2011 / 3:07 pm

  Een column is meestal rond de 450 woorden Michael. Voor een blog weet ik dat niet, volgens mij ligt dat geheel aan de schrijver.

 2. Nadia (@NadiaBE) november 10, 2011 / 4:07 pm

  Dat is naar eigen smaak in te vullen, denk ik. Persoonlijk lees ik geen lange blogs. Als ik een lange tekst wil lezen, neem ik wel een boek. Ik lees het liefst korte blogs.

  • michaelblogt november 10, 2011 / 4:11 pm

   Mijn voorkeur gaat ook naar korte blogs. Hoef ik ook niet teveel tijd aan te spenderen ๐Ÿ˜‰

 3. appelig november 11, 2011 / 10:41 pm

  Ik weet niet hoe het hoort, maar ik probeer mijn blogs tussen de 250 en 350 woorden te houden. Af en toe een uitschieter naar 400 woorden. Vaak krijg ik te horen dat de stukjes precies lang genoeg zijn om even tussendoor te kunnen lezen. Ik hou het dus maar zo ๐Ÿ™‚

  • michaelblogt november 12, 2011 / 10:06 am

   Ik denk ook dat de meeste mensen blogs nogal oppervlakkig lezen en dus ook liefst niet te lange teksten wensen te lezen. Als het echt een boeiend onderwerp is durf ik wel eens wat meer tijd nemen om een artikel te lezen.

 4. Lauradenkt november 12, 2011 / 10:31 am

  Ik heb geen idee hoe lang mijn blogjes zijn, maar meestal valt het wel mee, geloof ik. Het is in ieder geval wel zaak om bij een lange tekst veel alinea’s te gebruiken, anders leest het vervelend.

 5. brainsbeautybeastbest november 26, 2011 / 2:19 am

  Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar nu ik je blog lees (en de bijbehorende reacties) denk ik dat het inderdaad verstandig is om blogs niet te lang te maken.

 6. maikev februari 20, 2012 / 12:38 pm

  Het moet vooral interessant zijn! Dan wordt een lange blog snel vergeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.