Cappuccino time

Toen ik in 1980 als zelfstandig etaleur begon te werken dronk ik helemaal geen koffie.

Wie is daar tenslotte ooit opgekomen om bonen te laten verbranden, ze dan te malen, er kokend water over te gieten, daarna te filteren  en omdat deze drank dan nog op niets trok, er nog melk en suiker aan toe te voegen? Moet een rare kwiet geweest zijn.

 

Maar even terug naar de les …

Ik kwam dus als beginnend etaleur bij klanten werken en die vroegen mij beleefd of ik een tasje ( bakje voor de Nederlanders) koffie wou. Waarop ik vriendelijk, neen dank u, antwoorde. Maar na een tijdje kwam ik tot het besef dat er geen volgende vraag meer kwam, naar Cola bijvoorbeeld.
Dus besloot ik van in de toekomst maar ja te antwoorden. En zo begon ik koffie te drinken.
Doorgaans met 3 klontjes suiker zodat het goedje lekker zoet zou smaken.
Ondertussen ben ik al zo ver dat, indien ik de keuze krijg tussen koffie en frisdrank, ik toch voor koffie kies, niet omdat het lekkerder is, maar vooral omdat koffie meer gezelligheid uitstraalt. En ik hou nu eenmaal van gezellige momenten 😉

In Italie leerde ik Cappuccino drinken. Nog steeds koffie maar met een laagje schuim, naar keuze melkschuim of créme fraiche 😉
Maar de 3 klontjes suiker zijn gebleven.
Thuis gebruik ik Cappuccino van Senseo, je weet wel, die koffie pads met wat poeder in een pakje. Het is maar een licht afkooksel van het originele product maar ik drink het toch ook graag, al smaakt de echte juist dat tikkeltje beter 😉

En wat is jullie favoriete drank?

19 gedachtes over “Cappuccino time

 1. Marion Driessen december 23, 2011 / 4:28 pm

  Hoi Michael. Zelf drink ik voornamelijk kruidenthee, met heel af en toe een décafé met een sloot melk erin. Maar geen suiker. En ook geen zoetjes (vanwege de onaangename nasmaak).
  Thee dus! En rode wijn hehehe.
  Heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2012.
  Marion

  • michaelblogt december 23, 2011 / 4:50 pm

   Mijn voorkeur gaat bij wijn naar zoete witte …
   ja, hoe kan het anders hé.
   Voor jou en je familie ook fijne feesten toegewenst.

 2. Ineke december 23, 2011 / 4:36 pm

  Toen ik in 1986 verpleegkunde begon te studeren dronk ik helemaal geen koffie.

  Wie is daar tenslotte ooit opgekomen om bonen te laten verbranden, ze dan te malen, er kokend water over te gieten, daarna te filteren en omdat deze drank dan nog op niets trok, er nog melk en suiker aan toe te voegen? Moet een rare kwiet geweest zijn.

  Maar even terug naar de les …

  ’s Ochtends tijdens de briefing begon het al: het vriendelijke aanbod of in een kopje koffie wilde? Nee dank je antwoorde ik dan. Liever thee vroegen ze dan nog, jawel hoor, ik had keuze! Thee dan maar, met water recht uit de koker: gloeiend heet. Na de briefing had iedereen gezellig z’n kopje koffie op en had ik enkel mijn tong verbrand aan dat ene slokje dat ik toch had durven nippen. Tijdens de ‘koffie’pauze: zelfde verhaal.

  Na een week of zo ben ik overstag gegaan: koffie? Ja, met veel suiker en melk zodat ik de koffie amper nog proefde had ik dan ’s ochtend toch iéts achter de kiezen…

  Inmiddels ben ik zo ver dat ik het goedje gewoon lekker vind. Koffie of thee? Geef mij maar gezellig een bakje koffie!

 3. De LeebeeckeRaf december 23, 2011 / 4:41 pm

  Hallo Michael,

  Ik drink ook koffie. Liters, sloten koffie met een beetje melk en geen suiker.
  En om te zondigen af en toe eens een glaasje wijn, een Orval of een frisse Duvel!
  ’t Moest maar zo lekker niet zijn.

  • michaelblogt december 23, 2011 / 4:51 pm

   De koffie bij jullie is ook wel altijd lekker én gezellig hoor.
   Prettige feestdagen aan jullie allen.

 4. martinaerts december 23, 2011 / 7:07 pm

  Hey Michael,

  Een goede koffie met verse bonen is niet te versmaden. Zeker bij een goede koffiezaak is dat prachtig. Voor de rest drink ik vooral graag wijn, rood en wit, en zware bieren (duvel, chouffe, karmeliet,…)
  Prachtige kerst en een gelukkig nieuwjaar toegewenst…

  Martin

  • michaelblogt december 23, 2011 / 8:01 pm

   Duvel … amaai, da’s een deftig biertje 😉
   Prettige feestdagen toegewenst.

 5. appelig december 23, 2011 / 10:33 pm

  Voor mij is en blijft het toch echt thee. Ik kan daar echt van genieten!
  Mijn oma heeft nog geprobeerd me aan de koffie te krijgen, maar ik vind het gewoon niet lekker. Soms drink ik cappuccino, in combinatie met een paracetamol en een vies gezicht, tegen de hoofdpijn (die cappu en paracetamol dan :-).
  Ook van mij natuurlijk prettige feestdagen gewenst.

  • michaelblogt december 23, 2011 / 11:30 pm

   Thee is ook lekker natuurlijk 😉
   Ook voor jou mooie feestdagen toegewenst

 6. dinaboelhouwer december 25, 2011 / 11:38 pm

  ,,Een tasje koffie”? hihi.
  De arabieren hebben het bedacht toch? Vreemd eigenlijk, ik bedenk me met wel meer dingen hoe iemand daar in godsnaam op is gekomen het te eten en te drinken.

  • michaelblogt december 25, 2011 / 11:46 pm

   Ah, dat van de Arabieren wist ik nog niet … weeral wat bijgeleerd … ik word steeds slimmer van dit bloggen 😉

 7. wannabe december 27, 2011 / 12:39 am

  Ik hoor hier niet thuis, bedacht ik me zo, ik drink voornamelijk ‘instant’ koffie 🙂 telt dat ook?

  • michaelblogt december 27, 2011 / 7:36 am

   Instant koffie gaat bij ons mee in de valies als we op citytrips gaan … handig 😉

 8. baasbraal januari 2, 2012 / 1:43 pm

  Geen koffie en geen thee (wel kruidenthee) en ik ben hardstikke gezellig. Als ik ook nog koffie zou drinken zou ik vast TE gezellig worden, dat is niet leuk meer…….

  • michaelblogt januari 2, 2012 / 1:56 pm

   Bedankt voor je reactie …
   TE gezellig kan inderdaad een probleem zijn 😉

 9. brainsbeautybeastbest januari 5, 2012 / 6:43 pm

  Oh get, ik lust echt geen koffie. Geef mij maar cola. Helaas staat dat zo vreemd in de ochtend. Daarom drink ik ’s ochtends ook thee, wat ik ook erg lekker vind trouwens.

 10. Nana februari 15, 2012 / 9:08 am

  Mijn favoriete drank? Euhm… heb je een uurtje? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.