Reizen met de Tahlys 1ste klas

Dit weekeinde zijn we even over en weer naar Dusseldorf geweest om de plaatselijke kerstmarkt te gaan bezoeken. En natuurlijk doen we dat per trein. Waarom? Weet ik eigenlijk ook niet, reizen met de trein doen we gewoon uit praktische overwegingen. Het is nu eenmaal eenvoudiger om met 6 personen samen met de trein te reizen dan een groter voertuig te gaan huren om iedereen te kunnen vervoeren.

In de heenreis hebben we de trein 2de klasse genomen, gewoon rechtdoor, niets speciaals, maar wél comfortabel. Het voordeel aan 2de klasse reizen is dat je ook niets speciaals moet verwachten.
De terugreis wilden we graag een beetje luxueuzer reizen en kozen ervoor om 1ste klasse met de Thalys te reizen. Hier hoort tenslotte een beetje verwennerij bij en wie heeft dat nu niet graag?
We zetten ons aan ons tafeltje met een extra lampje aan het raam, een goed begin, een sfeervolle tafel.
We hadden ons natuurlijk zelf ook voorzien op versnaperingen en hebben die meteen op onze tafel gezet. Chips, worstjes en kaas gaan er altijd in.
Na verloop van tijd werd ons, vanuit Thalys, drank aangeboden. We konden kiezen uit verschillende soorten frisdrank of wijn.
We kozen voor een flesje witte en rode wijn.
Nadien kregen we een hapje.
Veel keuze was er niet en hetgeen we konden krijgen zag er dan ook niet uit.

Het eerste was een “URO” een unidentified round object.
Een soort broodje, wak, met een gekrold stukje vlees. Zag er niet smakelijk uit en zo smaakte het ook.
IMG_0787
Daarna konden we kiezen uit een potje met enkele overjaarse appelschijfjes. “Kiezen” is een veel te groot woord, want er stond nog 1 potje op de schotel en de bediening was nog maar halverwege de wagon.
IMG_0788
Het zag er niet lekker uit en het was dan ook niet lekker.
Daarmee hadden we het hoofdgedeelte van het gerecht gekregen.
Als afsluiter was er nog koffie.

IMG_0789
Voila, dat was het dan… de meerwaarde van het 1ste klas reizen.
Van de bediening mag ik niets zeggen, die was vriendelijk en correct, maar van de hapjes waren we toch zwaar teleurgesteld. Als je de moeite doet om 1ste klas te reizen verwacht je toch dat ietsje meer te krijgen en ik kan echt niet zeggen dat deze hapjes dat extra effect hadden.

Advertenties