Rare mannen, die wolken

Ik durf al eens omhoog te kijken… kan gevaarlijk zijn want dan zie ik niet wat er voor mij aan het gebeuren is, maar met de hedendaagse wolkenformaties kan ik het echt niet laten. Dankzij de nieuwe middelen, smartphone bij de hand, is een fotootje maken ook steeds mogelijk.

Vroeger kenden wij dat niet…
Ik loop ondertussen reeds zo’n 59 jaar op deze planeet rond, en heb natuurlijk al wel één en ander meegemaakt en vooral gezien, maar ik kan er nu toch niet naast kijken dat onze natuur aan het veranderen is.
We krijgen regenvlagen bij onze buren terwijl het in onze tuin droog blijft, we krijgen bliksem zonder donder, en het water komt wereldwijd uit zijn oevers en neemt zowat alles mee wat het onderweg tegenkomt. Om zo’n verplaatsingen te realiseren hebben wij zwaar materiaal, kranen en bulldozers nodig, de natuur niet, die blaast huizen omver en neemt meteen bomen en alles wat het onderweg tegenkomt mee.
Mij moeten ze allang niet meer overtuigen dat we de natuur om zeep geholpen hebben. En het is niet 5 voor 12 maar allang 12 uur voorbij.
Maar laten wij ons daar alvast geen zorgen om maken, beleidsmensen wereldwijd zijn ermee bezig… dus het zal wel terug in orde komen… waar maken wij ons trouwens zorgen over.

Ondertussen doen de wolken boven ons hoofd rare dingen.
Soms angstig, soms ook mooi, maar in elk geval heel anders dan vroeger…

Advertenties