Wiewiewiewiewieeeeeee

Diegenen die mijn verschillende blogs en vooral Youtube-filmpjes volgen zullen het al gemerkt hebben dat ik met vanalles bezig ben. En ik ga er meteen eerlijk aan toevoegen dat de meeste artikels die ik schrijf en filmpjes die ik maak werk-gerelateerd zijn.
Ik probeer vooral voor mijn filmpjes de kwaliteit te verbeteren zonder dat mij dat fortuinen gaat kosten. Ik maak tenslotte al die filmpjes zelf, zowel voor als achter de camera of webcam. Ik heb hiervoor reeds ettelijke uren informatie bekeken op Youtube en het wordt er niet gemakkelijker op.
Met andere woorden: Ik weet het nu ook niet meer, en ondertussen begint mijn pc te blazen wat er op wijst dat ik het apparaat overbelast en hij/zij het één van deze dagen zou kunnen laten afweten.

Ik doorzoek dus internet naar camera’s, pc’s, camcorders, lavalier microfoons en ga zo maar door. Allemaal hulpmiddelen om video’s te kunnen maken. Wat vooral moeilijk is bij het maken van deze filmpjes is de klank. Ik heb een goed fototoestel dat ook goede filmbeelden maakt, maar het toestel heeft hiervoor geen goede klank voor opnames van iets verder af en een aansluiting voor een externe microfoon heeft het toestel ook niet.
Na het doorzoeken van het internet ben ik fysieke winkels gaan bezoeken.
En weeral het zelfde stramien, ga ik eerst voor een nieuwe pc, of geef ik de voorkeur aan een camera of camcorder en wat met de klankopname?
Zo belandde ik vandaag bij Fnac in Antwerpen. Het was lang geleden dat ik daar  nog was geweest dus dacht ik dat het best de moeite kon zijn om daar en kijkje te gaan nemen.
Eerst naar de laptops. Er stonden verschillende modellen opgesteld maar als ik dan de prijzen vergelijk is het niet altijd duidelijk waar het prijsverschil vandaan komt. Teveel keuze kan soms ook demotiverend werken waardoor ik dan toch liever naar een camera ging kijken. Ik weet dat er compact camera’s zijn waar je het scherm van kan draaien zodat je zelf kan zien wat je filmt. En zo zag ik er enkele in de rekken staan. Natuurlijk wou ik ook even kijken of er ook modellen bijstonden waar je een externe microfoon kan op aansluiten want dat zou dan al 2 problemen in één klap oplossen. Er was wel een klein probleem, namelijk dat al die toestellen vasthangen met draden, beveiliging noemen ze dat. Je zou denken dat als je naar die toestellen zit te kijken een verkoper zou komen vragen of ze je kunnen helpen, maar dat gebeurde dus niet. En toen gebeurde het…

WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE…………………………………………………….

lawaai

Ineens ging het alarm af, ik had blijkbaar te hard aan het draadje getrokken en dat mocht niet. Draadjes dienen met rust gelaten te worden!
Die verkopen die er daarvoor niet was, was na het horen van dit alarm-geluid meteen ter plaatse. Het was blijkbaar niet de bedoeling dat ik de camera op zijn sokkeltje draaide, en daardoor ging het alarm af, foei, stout van mij.
Hij nam het toestel mee, zette het terug juist op zijn sokkel en plaatste het terug op zijn plaats in het rek. Op geen enkel ogenblik stelde hij de vraag of hij mij ergens mee kon helpen. Het euvel was opgelost, ik zat nog met een vraag, maar weg was hij…

Ik ben dan maar met lege handen naar huis getrokken, het hoefde voor mij ook niet meer.
Neen het ligt niet aan de verkoper. Het zijn gewoon de tijden die veranderen en ik begin oud te worden.
Ik kom nog uit een tijd dat je service mocht verwachten in een winkel en dat je een zakje kreeg om je spullen in te steken bij je aankoop … maar ja, da’s lang geleden hé 😉

Advertenties