Mogen we dromen van de lente?

Waarschijnlijk ben ik wel een beetje veel voorbarig, maar met een blauwe lucht en eendjes op het water, wordt een mens wel een beetje lyrisch…
Zou de lente op komst zijn?

Toen ik deze voormiddag in mijn bureau aan het werken was zag ik op het water, en zo een uitzicht heeft ook niet iedereen, een hoop meeuwen vergaderen op het water. Een mooi plaatje om een foto van te maken, dacht ik.
Maar ik heb blijkbaar iets te lang getwijfeld want toen ik buiten kwam, met mijn fototoestel in de hand, was de vergadering net afgelopen. De meeuwen vlogen weg op zoek naar rustiger oorden, of misschien gingen ze gewoon iets drinken in hun stamcafé zoals veel vergaderingen ook eindigen.
IMG_4564

Maar een duo van eend zat nog wel in het zonnetje te genieten op de Leuvense vaart.

Ronald en Donald trokken zich niets aan van het fototoestel en hadden ook geen haast, dus kon ik heb even op mijn virtuele lens vastleggen.
Ze hadden het best gezellig zo onder hun tweetjes 😉

Waarschijnlijk ben ik inderdaad voorbarig en is de lente bijlange nog niet in zicht, maar met een blauwe lucht en een  zonnestraaltje ben ik momenteel al best gelukkig…
En als er zich daarbij nog enkele tafereeltjes zich voordoen waarbij een mens kan wegdromen is dat goed meegenomen hé
😉

Advertenties